Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с разход, само не знам с колата ми ли е, или с честността на пишещите тук...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Чшшшшш ора спрете се с тея добавки бе,най-много на края да си преебете колите от много зор да се грижите за тях.Аз за 5 г. един единствен път съм сипвал добавка и нямаше никаква разлика,нито в разхода,нито в работата на мотора.Тея добавки са толкова силни,че събират всички боклуци и ги набиват в най-тесните места,познайте кои са те, и какви са им цените за ремонт/смяна
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
      И аз ще я пробвам, само да не се окаже че тя сваля разхода с кило, а с цената си го вдига с 7-8лв на 100км, които са си три кила

Щото както е 16лв за 20 литра, все едно си налял 26 литра по пари - т.е. ако разхода ти е 10/100 всъщност е 13/100 - и тази сметка трябва да се прави(30% завишение на общия финансов разход).

Ако ефекта с онази за 1000 литра е същия или сходен и 35,70 и се ползва в зимен режим - т.е. по 2 литра на 1000литра нафта: това са по 7,5ст на литър или само 3% завишение на общия разход - все едно колата гори 0,3/100 повече. ( всички сметки са съвсем примерни, може да изглеждат досадни, но какво да се прави - изкривявания от професията )
      Аз ползвам тази дето е 1г. на литър нафта(за Бардала говоря) и съм много доволен.Купих колата без ДПФ и с ремап-дали заради това,или че беше поседяла без каране,ама пушеше яко.Откакто ползвам тая добавка пушека го няма,пали отлично,разхода е супер.

---------- Post added at 12:21 ---------- Previous post was at 12:13 ----------

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
      Явка, не се занимавай с глупости (добавката), има си доказани методи за почистване.
      Ако си с износвания, ако ще и добавка от НАСА да сложиш ... все тая.

Абе всъщност знам ли ги НАСА, к'ва технология са измислили

Подробности знаеш къде да получиш.
      Ами,че те Бардал са фирма на НАСА!
      159 SW 2.4 Jtdm 2007
      156 TS 1.8 1999
      Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

• Ние си споделяме тука и си обсъждаме, всеки сам да си прави изводите, за някои има смисъл както за мен, за други няма...всеки сам си решава какво да сипва, дали да го сипва и по колко да сипва...аз не искам да убеждавам някой да ми вярва или да прави каквото правя аз. За мен съм си преценил, че това което съм направил би ми помогнало и реално резултата е 3л надолу по борд. Кой ще вярва и кой не - все ми е тая, идеята е да споделя моя опит и ще се радвам ако съм успял да помогна някога на някой колега.
        Alfa 159 2,4 JTDm Q4
        ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
        ex Alfa 156 1,9 JTD
        ex Alfa 75 1,8

Comment

• Наистина е добре да се споделя.
          Но разход не може да го бутнеш с добавка. Просто няма как.
          Явно не си минал някакво разстояние, за да направиш изводи, а просто си видял някакъв разход за малко разстояние и много бързо правиш заключение. Или демек си получил плацебо ефект.
          Това му се нарича статистическа грешка. С това заблуждаваш населението. Не е проблема в споделянето само по себе си.
          Last edited by BO; d.m.y г., 13:24.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• На снимката се вижда колко съм минал, явно ти не доглеждаш подробностите. Другото което е, че 2 пъти казвам, че не знам дали е от нея а преди няколко поста казвам, че не мисля, че е от добавката. Как точно стигна до извода, че подвеждам хората да купуват добавка за да им падне разхода? До довечера ще съм минал около 100км и пак ще заредя до горе и ще споделя какво е изгорила по борд и в действителност.
            Alfa 159 2,4 JTDm Q4
            ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
            ex Alfa 156 1,9 JTD
            ex Alfa 75 1,8

Comment

• Когато взех моята, първият месец докато й свикна да не я карам като ТС ми гореше с около 2 литра отгоре над това, което ми дава вмомента. Нормално е докато се напаснете да е малко по-висок разхода и не мисля, че добавката оказва влияние.
              Иначе лятото сипах тази добавка и изминах малко над 1000км(един резервоар) с нея. Това, за което е взех съм доволен, но разлика в разхода не усетих.
              Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
              ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
              ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                На снимката се вижда колко съм минал, явно ти не доглеждаш подробностите. Другото което е, че 2 пъти казвам, че не знам дали е от нея а преди няколко поста казвам, че не мисля, че е от добавката. Как точно стигна до извода, че подвеждам хората да купуват добавка за да им падне разхода? До довечера ще съм минал около 100км и пак ще заредя до горе и ще споделя какво е изгорила по борд и в действителност.
                Явно не сме се разбрали.
                Просто от каквато и да е добавка и от каквато и да е бензиностанция не може да докараш спад в разход какъвто си цитирал.
                Най-много да си имал някакъв проблем, който по някакъв начин с някаква добавка да се е отстранил.
                И видях от снимката, че си минал 45км. Това за теб изминато разстояние от което може да правиш изводи ли е?
                Аз правя изводи на база резервоари и показания на колонката, а не от някакво каране, където може да се повлияе от 100 неща.
                Мога да ти цитирам колко ми харчи колата, когато се кара в дъжд, когато температурата навън от 30 градуса става 15 градуса и т.н.
                И повярвай - ако има някаква разлика от рода на 0.5 литра, че и по-малка, веднага ще я хвана.
                И за това ти казвам, че за тези километри статистическата грешка може да е огромна.
                Покарай, зареждай и тогава си прави изводи дали имаш въобще някаква промяна или не.

Успех все пак.
                Last edited by BO; d.m.y г., 14:56.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Мишо и Наско спират Алфата на бензиностанция в Германия. Бензинджията пита:
                  - Бензин, дизел?
                  Мишо:
                  - Само вода, моля.
                  Пълни резервоара догоре, вади едно шишенце с таблетки и пуска една в резервоара. Качват се, палят и заминават. На германеца му увисва ченето.
                  На следващия ден на същата бензиностанция. Мишо:
                  - Само вода, моля.
                  Пълни резервоара догоре, вади шишенцето и пуска една таблетка в резервоара. Качват се, палят и заминават.
                  На третия ден спират на същата бензиностанция. Към тях се приближава костюмиран джентълмен и казва:
                  - Чух, че имате някакви специални таблетки. Аз съм директорът на ESSO и ви давам един милион евро за тях.
                  Мишо:
                  - Три милиона или няма сделка.
                  След малко получават парите, дават шишенцето с таблетките на джентълмена и си тръгват. Наско пита:
                  - Абе, Мишо, а ние как ще караме сега?
                  Мишо:
                  - Ами както и досега - на газ.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                    Явно не сме се разбрали.
                    Просто от каквато и да е добавка и от каквато и да е бензиностанция не може да докараш спад в разход какъвто си цитирал.
                    Най-много да си имал някакъв проблем, който по някакъв начин с някаква добавка да се е отстранил.
                    И видях от снимката, че си минал 45км. Това за теб изминато разстояние от което може да правиш изводи ли е?
                    Аз правя изводи на база резервоари и показания на колонката, а не от някакво каране, където може да се повлияе от 100 неща.
                    Мога да ти цитирам колко ми харчи колата, когато се кара в дъжд, когато температурата навън от 30 градуса става 15 градуса и т.н.
                    И повярвай - ако има някаква разлика от рода на 0.5 литра, че и по-малка, веднага ще я хвана.
                    И за това ти казвам, че за тези километри статистическата грешка може да е огромна.
                    Покарай, зареждай и тогава си прави изводи дали имаш въобще някаква промяна или не.

Успех все пак.
                    Точно така,да не говорим,че показанията на борда бавно се покачват и като достигнат едно ниво,колкото повече караш толкова по-трудно се променят надолу или нагоре.Аз веднага мога да покажа снимка,как карам 50 км. и разхода ми е 5/100.Тук се получава нещо като разказите на Пешо от Русе..............засичаме,ама как на никой не е ясно.Моята кола,като и зануля борда,чак след около 150-200 км градско,достига нормалните си нива,след което не се променя почти.Единствената рязка промяна и то от сорта на 0.5 л. е когато за няколко дни температурата падне под 7 гр.,това съм го забелязал,всяка година става така.Както в момента за 1260 изминати км. показанията на борда ми са 8.9/100,така след 3-4 дена студ ще отидат на 9.4-9.5,това го казвам от личен опит.
                    Last edited by Mury; d.m.y г., 16:25.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Точно така,да не говорим,че показанията на борда бавно се покачват и като достигнат едно ниво,колкото повече караш толкова по-трудно се променят надолу или нагоре.Аз веднага мога да покажа снимка,как карам 50 км. и разхода ми е 5/100.Тук се получава нещо като разказите на Пешо от Русе..............засичаме,ама как на никой не е ясно.
                      затова адекватен тест се прави при еднакви условия.

отивате на пистата, карате 50 обиколки, със 100км/ч с 120 и с 80 примерно и тогава гледате.
                      да няма ама аз съм карал по нанадолнище ама ти срещу вятара ама аз в задръстване пък ти в гората и те такива неща
                      Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

• Първоначално публикувано от voododoll Покажи съобщение

отивате на пистата, карате 50 обиколки, със 100км/ч с 120 и с 80 примерно и тогава гледате.
                        да няма ама аз съм карал по нанадолнище ама ти срещу вятара ама аз в задръстване пък ти в гората и те такива неща
                        Е на пистата зависи на кой колко му е тежък крака,и колко му е жал за колата.Иначе 100 пъти по-меродавно е да засичаш пълно-пълно на повече пробег,а не на 100 км.,аз обикновено го правя на цял резервоар,или около 62 л. до светване на лампата.

Comment

• Навремето и с Дизел Шпулунга на Лики Моли беше такава еуфория по форумите
                          ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                            Навремето и с Дизел Шпулунга на Лики Моли беше такава еуфория по форумите
                            И с Кастрол ТДА,дет се сипва на дизели с предкамерно горене

Comment

• Първоначално публикувано от voododoll Покажи съобщение

Едно е важно - да има голям навъртян километраж, за да се смали статистическата грешка до минимум.
                              Ето да речем моя среден разход за три зими подред (декември-април)
                              2012 - 8.35
                              2013 - 8.03
                              2014 - 7.93

Мисля, че ако имам някакво отклонение от 0.3 литра да речем, веднага ще го усетя.

Веднага виждам нетипичен разход с около 0.3л/100км завишен за 2012-та година. И това се дължи на онзи сняг ако си го спомняш. Беше забавно.

Та много ми е смешно някой като каже, че разбираш ли заредил еди къде си и разхода му спаднал с 2 литра и значи нафтата била убийствена.
                              И като му искаш данни веднага се започва - ами толкова ми показва борда. То не си ги записвам...

Ама иначе дава мнение, че разхода му паднал, защото просто така го усеща. Някак си.
                              Цифрите говорят. А срещу тях не може да вървиш.
                              Last edited by BO; d.m.y г., 17:56.
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

• Засякох я за 113,7км градско. Напълних я до горе но нямам желание да споделя колко ми е изгорила понеже както гледам ще бъда линчуван публично. Важното е аз да си знам и да не "подвеждам" колегите със 159, че можели да бъдат икономични. Живи и здрави
                                Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                                ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                                ex Alfa 156 1,9 JTD
                                ex Alfa 75 1,8

Comment

Working...
                                X